BUAH MONK ALTERNATIF KEPADA GULA / PEMANIS YANG LEBIH BAIK
Buah Monk, atau lo han guo, adalah seperti labu hijau kecil yang menyerupai tembikai. Buah ini berasal dari China Selatan dan juga tumbuh secara meluas di Asia Tenggara.
Buah ini pertama kali ditanam oleh sami Buddha pada abad ke-13 Kebiasaannya, buah monk dimakan dalam bentuk buah kering dan digunakan untuk membuat teh ubat.
Pemanis dari buah monk berasal dari ekstrak buah itu sendiri. Ia boleh dicampur dengan dextrose atau bahan-bahan lain untuk mengimbangi kemanisan. Rasa manis ekstrak buah monk itu sendiri dianggap 150 hingga 200 kali lebih manis daripada gula.
Ekstrak juga mengandungi sifar kalori, sifar karbohidrat, sifar natrium dan sifar lemak. Ini menjadikan buah monk sebagai alternatif pemanis semula jadi yang popular untuk pengeluar yang membuat produk rendah kalori dan untuk pengguna.
Kebanyakan pemanis yang tidak sihat boleh menyebabkan kesan sampingan seperti gas, kembung perut atau tindak balas alahan. Dan sesetengah pemanis tiruan sebenarnya boleh menjadi lebih teruk. Walau bagaimanapun, dalam kes pemanis buah monk, tiada kesan sampingan yang diketahui.
Kalau nak cuba "Change" boleh dapatkan dari kami atau berminat nak menjadi ejen, tekan WhatsApp link di bawah:
www.wasap.my/60146665779/NakOrderChange
www.wasap.my/60146665779/DaftarEjenChange
.
Layari kami untuk info sepenuhnya di:
https://changesugar2u.blogspot.com/